Belföld

Passzív kereskedésre számítanak a BÉT-en

Kereskedők gyenge befektetői érdeklődésre számítanak kedden a budapesti részvénypiacon. A Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe, a BUX kedden 9068 ponton nyitott, ami 6 pontos csökkenés a hétfői nyitáshoz képest.

Nándori Levente, az ERSTE Bank Befektetési Rt. üzletkötőjeszerint az elmúlt napokhoz hasonlóan továbbra is alacsony lehet az intenzitás, így gyenge forgalomra és szűk sávban mozgó árfolyamokra számít. Török Bálint, a Buda-Cash Brókerház Rt. elemzője szintén nem vár komoly index-elmozdulást, és alacsony forgalmat valószínűsít. Hozzátette: a vezető papírok közül esetleg a Richter piaca lehet élénkebb a hétfői bejelentés nyomán, miszerint a társaság egyik gyógyszere feltételes forgalmazási engedélyt kapott az Egyesült Államokban.

Emelkedés várható Európa

Londoni értékforgalmazók szerint az európai részvénypiacok kedden emelkedéssel nyitnak. A befektetők figyelme a KLM és az Air France fúziós tárgyalásaira összpontosul.

Az értékforgalmazók becslése szerint a londoni értéktőzsdefő mutatója, az FTSE-100 részvényindex 10-12 pontos emelkedéssel nyithat, a frankfurti értéktőzsde irányadó mutatója, a DAX-30 részvényindex 2-5 pontos emelkedéssel kezdhet. Hétfő reggel a New York-i tőzsdemutatók határidős jegyzései veszteségben jártak: a New York-i értéktőzsde fő mutatójának (DJIA) határidős jegyzése 16,0 pont veszteségben, a Nasdaq piac összetett mutató 2,0 pontos veszteségben volt.

A DJIA hétfőn 67,16 pontos, azaz 0,71 százalékos emelkedéssel 9380,24 ponton zárt. A Nasdaq piac összetett mutatója hétfőn 1824,56 ponton zárt, 32,49 pontos, vagyis 1,69 százalékos emelkedéssel.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik