Belföld

Nem figyelik a PSZÁF dolgozóit

Az adatvédelmi biztos lezárta azt a vizsgálatot, amelyet egy május végén érkezett beadvány alapján indított a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleténél (PSZÁF), hogy megállapítsa: valóban lehetőséget ad-e a PSZÁF új biztonsági rendszere a dolgozók széles körű megfigyelésére - írja a Népszabadság.

A beadvány ismeretlen szerzője szerint ugyanis a felügyelet az irodákban kamerák segítségével tartja megfigyelés alatt az alkalmazottakat, akiknek a telefonbeszélgetéseit is lehallgatják.

Az adatvédelmi biztos, Péterfalvi Attila nem talált alapvető adatkezelési problémákat – jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Gulácsi Ferenc, a PSZÁF kommunikációs főosztályvezetője. Mint mondta, a vizsgálat megállapítása szerint a felügyelet minden jogi, szervezési és technikai intézkedést megtett a személyes adatok védelméről szóló törvényt, illetve az adatbiztonságra vonatkozó követelményeket követve.


 

Ajánlott videó

Annak jártunk utána, hogyan zajlik egy eljárás, és azon túl mi vár a rajtakapott egészségügyi dolgozókra, valamint hogy kevesebb borítékot csúsztatnak-e zsebbe az új szabályozás óta a betegek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!