Belföld

K&H: Medgyessy gyorsítást kér

Medgyessy Péter tegnap találkozóra kérte a K & H-ügy nyomozását végző hatóságok vezetőit. A megbeszélésen részt vett Polt Péter is mint a nyomozást közvetlenül irányító ügyészség első embere - számol be a Népszabadság.

A miniszterelnök a Népszabadság értesülései szerint arra kérte tárgyalópartnereit, hogy a nyomozás sikere érdekében az eddiginél is intenzívebben működjenek együtt.

Kifejezte azt a reményét is, hogy a hatóságok tevékenysége ebben az ügyben az eddiginél gyorsabbá válik. Medgyessy Péter szerint erre már csak azért is szükség volna, mert a többmilliárdos sikkasztás és pénzmosás közfelháborodást okozott. Kiemelte a miniszterelnök továbbá, hogy a történtek – különösen a nyomozás elhúzódásával párosulva – alááshatják a befektetőknek a magyar bankrendszer iránti bizalmát is.

A találkozó résztvevői az ott elhangzottakról nem kívántak részletekkel szolgálni, annyit azonban kiderült, hogy a miniszterelnök különös nyomatékkal kérte, hogy esetleges érdek- és véleményeltéréseiket háttérbe szorítva még szorosabban működjenek együtt, s ennek során az ügy minden részletét tárják fel, tekintet nélkül az abban érintettek politikai helyzetére, kapcsolataira.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik