Belföld

K&H: Medgyessy gyorsítást kér

admin

2003. 09. 30. 07:41

Medgyessy Péter tegnap találkozóra kérte a K & H-ügy nyomozását végző hatóságok vezetőit. A megbeszélésen részt vett Polt Péter is mint a nyomozást közvetlenül irányító ügyészség első embere - számol be a Népszabadság.

A miniszterelnök a Népszabadság értesülései szerint arra kérte tárgyalópartnereit, hogy a nyomozás sikere érdekében az eddiginél is intenzívebben működjenek együtt.

Kifejezte azt a reményét is, hogy a hatóságok tevékenysége ebben az ügyben az eddiginél gyorsabbá válik. Medgyessy Péter szerint erre már csak azért is szükség volna, mert a többmilliárdos sikkasztás és pénzmosás közfelháborodást okozott. Kiemelte a miniszterelnök továbbá, hogy a történtek – különösen a nyomozás elhúzódásával párosulva – alááshatják a befektetőknek a magyar bankrendszer iránti bizalmát is.

A találkozó résztvevői az ott elhangzottakról nem kívántak részletekkel szolgálni, annyit azonban kiderült, hogy a miniszterelnök különös nyomatékkal kérte, hogy esetleges érdek- és véleményeltéréseiket háttérbe szorítva még szorosabban működjenek együtt, s ennek során az ügy minden részletét tárják fel, tekintet nélkül az abban érintettek politikai helyzetére, kapcsolataira.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Ebben a percben fordultunk rá az őszre

5603647 03.08.2018 Flowers at the photos of the three Russian journalists killed in the Central African Republic, from right: Orkhan Dzhemal, Kirill Radchenko and Alexander Rastorguyev, outside the Central House of Journalists in Moscow. Ekaterina Chesnokova / Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.