Belföld

Tőzsdén a Diákhitel kötvények

A Diákhitel-rendszernek 10-15 év múlva 600-700 ezer ügyfele lesz a hallgatói hitelállomány pedig eléri majd a 700-800 milliárd forintot - mondta Csillag Tamás, a Diákhitel Központ (DK) Rt. vezérigazgatója hétfőn, a társaság által kibocsátott kötvények tőzsdei bevezetése alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

A DK a hallgatói hitelek finanszírozásához kötvénykibocsátások sorozatával teremt forrást a nyilvános piacon. A társaság 2004. júniusáig közel 70 milliárd forint névértékben bocsát ki a kereslettől függően kétéves lejáratú fix, és ötéves lejáratú BUBOR alapú változó kamatozású kötvényeket rábocsátásos technikával.

Az első 10 milliárdos kibocsátás szeptemberben volt, a következő aukció október 7-én lesz. A társaság a korábbihoz hasonlóan 10 milliárd forintnyi értékpapírt kínál fel. A bevont forrásból 7-8 milliárd forint az októberben esedékes hallgatói hiteleket finanszírozza, a fennmaradó összegből fennálló hiteleket törleszt a DK. Jövő év júniusig a mostanival együtt nyolc kibocsátást tervez a DK.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik