Belföld

A Segway visszarendelte önjáró rollereit – még Bush is leesett róluk

A Segway pénteken visszarendelte Human Transporter (HT) termékeit, miután kiderült, hogy a lemerülő akkumulátorok miatt már többen leestek a hi-tech járműről.

A visszarendelés 6000 kétkerekű járműre vonatkozik, melyeket 2002 márciusa és 2003 szeptembere között adtak el. A cég három balesetről kapott tájékoztatást, az egyik esetben az áldozat olyan súlyos fejsérülést szenvedett, hogy fejét össze kellett kapcsolni. A járműről nemcsak az után lehet leesni, ha kigyullad az akku kezdődő lemerülését jelző fény, hanem hirtelen gyorsításkor, vagy akkor, ha a szerkezet akadálynak ütközik. Júniusban Bush elnök is leesett a HT-ról, amelyet apák napi ajándékul kapott.

A jelentések szerint azóta nem vette elő az önjáró rollert. A visszarendelés egyaránt vonatkozik az iSeries, az eSeries és a pSeries sorozatú modellekre. A cég ingyenes szoftverfrissítésről beszél, arról azonban nincs információ, miként telepítik ezt a frissítést, vagy hogy a felhasználónak magának kell visszavinnie a járművet a céghez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik