Belföld

Az MSZP bizottságot javasol az előző kormány közpénzfelhasználásának vizsgálatára

Parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi az MSZP az előző kormány közpénzfelhasználásával kapcsolatban - közölte Keller László (MSZP) hétfőn az Országgyűlésben.

“Az MSZP-frakció kezdeményezi, hogy az ügyészség által lezárt négy nagy közfelháborodást kiváltó közpénzfelhasználási ügyben jöjjön létre vizsgálóbizottság” – mondta Keller László közpénzügyi államtitkár.

Kifejtette, hogy a bizottságnak lehetősége lesz választ adni arra, hogy a Magyar Fejlesztési Bank Rt., a stadionbeléptető-rendszer, a Millenáris Kht. és a Magyar Televízió esetében “milyen ellentmondások feszülnek” a megszüntető határozatok mögött.

Szavai szerint az ügyészség ezekben az ügyekben azt üzente, hogy szabad megkárosítani az adófizetőket, csak azt minél magasabb szinten és minél nagyobb összegben kell megtenni.

“Miért nem vizsgálja az ügyészség az igazi felelősök, a magasabb vezetők, a volt miniszterek, volt államtitkárok felelősségét, akik saját bevallásuk szerint is tudtak a visszaélésekről, sőt, jóváhagyták azokat?” – tette fel a kérdést Keller László.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik