Belföld

Állami bérlakás európai hitelből

A magyar pénzügyminisztérium a CEB nevű európai pénzintézettel írt alá 143 millió eurós hitelkeret-megállapodást - tájékoztatta többek között lapunkat is a Pénzügyminisztérium.

143 millió euró összegű állami hitelkeret-megállapodást írt alá Dubaiban, a Nemzetközi Valutaalap és a Világbank közgyűlésén a Pénzügyminisztérium és az Európa Tanács Fejlesztési Bankja (CEB). A lakásépítési beruházásokhoz kapcsolódó hitel a központi költségvetés és az önkormányzatok, egyházak forrásaiból megvalósuló beruházások 50 százalékos mértékű finanszírozását szolgálja a panelházak energiatakarékos korszerűsítésekor és felújításakor, a bérlakásállomány bővítésénél az Állami Támogatású Bérlakás Program részeként és a fogyatékkal élők számára nyújtandó támogatások esetében.

A hitelkeret-szerződés lehetőséget biztosít a 2001-2006 közötti időszakban megvalósuló építési munkák finanszírozására, így részben visszamenőlegesen jelent kedvező feltételű forrásbevonási lehetőséget az állam számára az elkövetkező időszakban.

Magyarország korábban, 2001-ben árvízvédelmi munkák finanszírozására vett fel több kölcsönt a banktól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik