Belföld

Áramszünet Olaszországban – fokozatosan javul a helyzet

Fokozatosan helyreáll az áramszolgáltatás Olaszországban, ahol vasárnap, röviddel hajnali három óra után, országos méretű áramkimaradást okozott egy - állítólag franciaországi elosztóban keletkezett - műszaki hiba.

Az áramszünet következtében Rómában volt a legsúlyosabb a helyzet, ugyanis a fővárosban szombat éjjel “fehér éjszakát” rendeztek: a város számos pontján színházi események, fesztiválok voltak, ennek nyomán nagyon sokan rekedtek liftekben, parkolóházakban, de különösebb baj nem történt, leszámítva néhány közlekedési balesetet.

Az olasz vonatok gyakorlatilag leálltak, a római Termini pályaudvaron tumultuózus jelenetek játszódtak le. Ugyanakkor a fiumicinói repülőtér tartalék áramforrásokra átkapcsolva egész éjszaka fogadta a járatokat – noha csak az egyik kifutópályát tudták megvilágítani -, de némi akadozás azért itt is volt.

A reggeli Malév járat 40 perces késéssel indult már Budapestről, de az MTI tudósítójának a repülőtéren elmondták, hogy visszafelé indulva a gép sokat behoz a késéséből. Így a magyar utasok – köztük Hiller István kulturális miniszter – csak kisebb várakozásra kényszerült.

Az olasz rádiók beszámolói szerint a rendkívüli és hatalmas méretű áramkimaradás egyelőre nem járt komoly áldozatokkal, csak egy bolognai halálos balesetről számoltak be: a még villogni sem tudó lámpák miatt egy gyalogost ütöttek el egy kereszteződésben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik