Belföld

Irak: a “magyarok városánál” támadtak lengyel katonákra

Tűzpárbajba keveredett szombat este egy lengyel járőralakulat az iraki Hilla település - ahol a magyar katonák is tartózkodnak - közelében. A lövöldözésben egy iraki súlyosan megsebesült, és később meghalt.

Helyi idő szerint szombat este 21.15 órakor a lengyel békefenntartók fegyveres irakiakra lettek figyelmesek. Az irakiakat megadásra szólították fel, de azok nem tették le fegyvereiket, hanem néhány másodperc múlva tüzet nyitottak a lengyel katonákra – számolt be a történtekről a PAP lengyel hírügynökségnek vasárnap Varsóban Eugeniusz Mleczak, a lengyel védelmi minisztérium szóvivője.

A tűzpárbajban lengyel katona nem sebesült meg, egy iraki azonban életveszélyes sebeket szerzett, és a lengyel bázison rajta elvégzett életmentő műtét közben belehalt sérüléseibe. (A Wprost.pl nevű lengyel internetes újság szerint a Camp Babilon kórházban operálták meg az irakit.) Az összetűzés során elfogott másik iraki személyt a lengyel katonák kihallgattak, majd átadták az iraki rendőrségnek további vizsgálat céljából.

Ajánlott videó