Belföld

Pengeváltás Kondor és a Népszava közt

Majdnem egy évtizeden keresztül volt beszervezett tagja a rádió jelenlegi elnöke az állambiztonsági szervek III.-as főcsoportfőnökség kémelhárítással foglalkozó II. csoportfőnökségének - állítja a Népszava.

Kondort tikos megbízottként kezelte a csoportfőnökség. Kondor csütörtöki közleményében tagadta a Népszava állításainak valóságtartalmát, és ígérte: bíróságon vesz elégtételt a Népszava cikke miatt, amelyet kormánypárti bosszúnak tart.

A Népszava csütörtökön helyreigazításra kérte a Magyar Rádiót, mivel az elnökről megjelent cikk cáfolatának szánt közleményben valótlanul állította, hogy a Népszava pártlap, illetve, a több milliárdos K&H botrány érintettje.

A Fidesz médiapolitikusát Teller Ede meggyalázása után semmi nem lepi meg, így a Népszava cikke Kondor Katalinról sem. Szalai Annamária közölte, felháborító, hogy a közszolgálatiság iránt ennyire elkötelezett Magyar Rádió vezetőjét gátlástalan, megkonstruált támadás éri. Hozzátette, a kormánypártok sorra támadják a független intézmények vezetőit, így Polt Pétert, Járai Zsigmondot és Szász Károlyt, most pedig Kondor Katalint. Aki őt támadja, az a magyar demokráciát támadja, mondta Szalai Annamária.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik