Belföld

Négyre apadt a Dunaferr kérőinek száma

Bár korábban tíz befektető is érdeklődött a Dunaferr iránt, eddig mindössze négyen vásárolták meg a csoport tendercsomagját. Friss tőke nélkül a Dunaferr jövőre még nullszaldós lehet, de később ismét veszteséges lenne - íra a Napi Gazdaság.

Friss tőke, illetve megfelelő piaccal rendelkező szakmai befektető nélkül még jövőre is nullszaldós lehet a Dunaferr, ám azt követően ismét jelentős veszteséget halmozna fel a cégcsoport – nyilatkozta a Dunaferr többségi tulajdonában lévő Dutrade Rt. 2,8 milliárdos költséggel elkészült acélmegmunkáló központjának átadásán Hónig Péter.

A Dunaferr Rt. elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy eddig négyen vásárolták meg az ÁPV Rt. tenderkiírását, azt azonban nem kívánta elárulni, mely társaságok ezek. A tender kiírása előtt azonban tíz lehetséges szakmai befektetővel tárgyaltak, ezért nem kizárt, hogy az október 2-ai határidőig újabb potenciális vevők jelentkeznek.

Az új tulajdonosnak – méretét tekintve – legalább akkorának vagy nagyobbnak kell lennie, mint a Dunaferr, hiszen csak így lehet megfelelő pozíciókat szerezni a világpiacon. Az elnök-vezérigazgató cégnevet nem említve úgy fogalmazott: egy olyan nagy, akár több acélipari társaságot tömörítő konzorcium lenne az ideális vevő, amely a Dunaferrt speciális feladatokkal bízná meg és a céget ebbe az irányba fejlesztené.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik