Belföld

32 ezer ember maradt áram nélkül Hajdúböszörményben

A hajdúböszörményi áramelosztó alállomásban keletkezett tűz miatt csütörtökön délután megszűnt az áramszolgáltatás Hajdúböszörményben - tájékoztatta az MTI-t a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Czéh István tűzoltó alezredes elmondta: 14 óra 7 perckor riasztották a tűzoltókat, mert tűz, majd később két kisebb robbanás keletkezett a 120 kilovoltos áramelosztó állomásban, vélhetően túlterheltség miatt.

“A tűzoltók oltóporral rövid idő alatt megfékezték a tüzet, azonban annak nyomán megszűnt az áramellátás a 32 ezer lakosú hajdúvárosban. Az áramszolgáltató, Titász Rt. szakemberei jelenleg is a helyszínen dolgoznak annak érdekében, hogy mielőbb helyreállítsák az áramszolgáltatást.

A katasztrófavédelmi igazgató az MTI tudósítójának elmondta: a szükséges intézkedéseket megtették annak érdekében, hogy a lakosság ne maradjon ivóvíz és kenyér nélkül akkor sem, ha hosszabb ideig nem lesz áram Hajdúböszörményben. “A kenyérszállítást megszerveztük, víz pedig, bár csökkentett nyomással, de jelenleg is rendelkezésre áll a városban” – tette hozzá.

Ajánlott videó