Belföld

A legújabb fapadosnak egyelőre nincs meg minden engedélye

A Sky Europe Kft. az interneten, illetve telefonon már elkezdte repülőjegyeinek árusításait különböző európai városokba, noha még nem rendelkezik a tevékenysége elkezdéséhez, illetve működéséhez szükséges összes engedéllyel – közölte a gazdasági tárca.

A Kft-nek a tevékenysége megkezdéséhez rendelkeznie kell a Polgári Légiközlekedési Hatóság (PLH) által kiadott engedéllyel, dokumentumokkal. Az engedély iránti kérelmet a Kft. benyújtotta ugyan, de a PLH hiánypótlásra szólította fel, legutóbb 2003. szeptember 24-én.

A Kft. továbbá nem rendelkezik kétoldalú nemzetközi légügyi megállapodásoknak megfelelő kijelöléssel, amely a menetrendszerű nemzetközi légiszállítási tevékenység folytatásához szükséges – folytatódik a tárca közleménye

A kijelöléssel kapcsolatos feladatokat a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium a Külügyminisztérium bevonásával végzi.

Korábban Christian Mandl, a SkyEurope vezérigazgatója elmondta: nem lát semmi kivetnivalót abban, hogy a cég az engedélyeztetési eljárással párhuzamosan folytatja marketingkampányát.

Ajánlott videó

Kedden késő este jelentették be, hogy a tájékoztató idején életbe lépő szabályozás nyomán véget ér a 480 forintos üzemanyag korszaka: a Mol irányárai szerint a 95-ös benzin immár 641 forintba, a dízel pedig 699 forintba kerül.