Belföld

A fúzió után is marad a Postabank név

A Postabank név komoly érték, így nem fogjuk azt "eldobni", annak ellenére, hogy a két bank, az Erste Bank Hungary és a Postabank egyesül - mondta az MTI-Econewsnak Kisbenedek Péter, az Erste Bank Hungary Rt. vezérigazgatója.

A név fennmaradásának módjáról Kisbenedek Péter többet nem mondhatott, közelebbit az adásvételi szerződés október közepi aláírását követően hoznak nyilvánosságra.

A Postabank megvételével nem változnak az Erste Bank Hungary korábban nyilvánosságra hozott stratégiai céljai – szögezte le Kisbenedek Péter. A két és fél évvel ezelőtt meghirdetett új, magyarországi Erste-stratégia szerint a bank öt éven belül – ebből már eltelt két és fél év – legfontosabb piacain, a lakossági, valamint a kis és középvállalkozói piacon 20-25 százalékos piaci részesedéssel fog rendelkezni, nem változott. Az új stratégia meghirdetésekor az Erste mindössze 2 százalékos részesedéssel bírt.

Az Erste győzelmével az Erste Bank Hungary és a Postabank összesen 10-11 százalékos piaci részesedést tudhat magáénak a lakossági piacon, míg a kis és középvállalkozói piacon 10-15 százalék a része. Az utóbbiból az Erste piaci része 6-7 százalék.
A két bank összesített mérlegfőösszege 2003 végére meghaladhatja a 900 milliárd forintot – jelentette ki Kisbenedek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik