Belföld

Autópálya-program: biztosan az eredeti úton

Százötvenmilliárd forinttal több jut jövőre útépítésre, 294 milliárd forint pedig az autópálya-építésre – mondta Kiss Péter kancelláriaminiszter a Világgazdaságnak. Hozzátette: semmi ok arra, hogy bárki felvesse, miszerint nem az eredetileg tervezett program valósulna meg. A tervek megvalósulnak, megvan rá a pénz – szögezte le.

Medgyessy Péter miniszterelnök – egy napilap értesülésére – keményen reagált szombaton: ha igaz az újság állítása, amely szerint három autópálya építését is átütemezné a gazdasági minisztérium, akkor hétfőtől új miniszter áll a szaktárca élén. Csillag István azonban közölte: semmit sem ütemeznek át.

„Immár több mint egy éve, mióta együtt foglalkozom a gazdasággal és a közlekedéssel, szent meggyőződésem, hogy autópályák nélkül az ország nem nyerheti vissza versenyképességét” – fogalmazott a gazdasági miniszter, aki szerint a kormányfő nyilatkozata is azt bizonyítja, az útépítés, a közlekedés fejlesztése nem csak az ő meggyőződése miatt élvez elsőbbséget, így gondolkodik az egész kormány. Ha a cikk írója állított valótlant, akkor vele szemben kell fellépni keményen, és tudomására hozni: felelőtlen, és kárt okozott – mondta Medgyessy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik