Belföld

Földrengés Bolognában

A pánikon kívül különösebb károkat nem okozott, s az első jelentések szerint emberéletet sem követelt a Közép- és Észak-Olaszország nagy részén hétfőre virradóra észlelt földrengéssorozat.

Az olasz geofizikai kutatóintézet negyed órával éjfél előtt észlelte a legerősebb, a Richter-skála szerint ötös erősségű földlökést, amelyet számos kisebb követett, s még hajnali kettő után is regisztráltak – 3,4-es erősségű – rengést.

Az epicentrum az Appenninekben volt, Garfagnana körzetében, ahol öt családot kellet kitelepíteni a lakóépületekben keletkezett károk miatt. A rengéseket Toscana és Emilia Romagna tartományokon kívül Venetóban, Friuliban és Lombardiában is lehetett érzékelni. Bolognában – ahol különösen erősen észlelték a földlökéseket – több ezren az utcán töltötték az éjszakát, pusztítóbb erejű katasztrófától tartva.


 

Ajánlott videó

Kedden késő este jelentették be, hogy a tájékoztató idején életbe lépő szabályozás nyomán véget ér a 480 forintos üzemanyag korszaka: a Mol irányárai szerint a 95-ös benzin immár 641 forintba, a dízel pedig 699 forintba kerül.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!