Belföld

Badacsonyban szüreti vígadalom lesz a hétvégén

Badacsonyban szombaton kezdődik a kétnapos szüret, amelynek leglátványosabb, minden évben tömegeket vonzó eseménye a másnap délelőtti jelmezes felvonulás lesz - tájékoztatta a Badacsony Kulturális Kht. igazgatója az MTI-t.

A rendezvénysorozatot Németh Imre földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter nyitja meg, ekkor hirdetik ki a Badacsony és térsége borverseny eredményét – mondta Nagy László.

Az országos Szürkebarát Borverseny balatoni díjazottjai is ez alkalommal vehetik át oklevelüket, s a megnyitót követően avatják fel a Vinum Vulcanum Borlovagrend új tagjait – tette hozzá. Az első nap népi tánc gálával és szüreti bállal zárul.

Az igazgató szólt arról, hogy jó idő esetén vasárnap több ezer vendéget várnak a szüreti felvonulásra, amelyen nyolc Badacsony-környéki község mintegy 600 fiatalja vesz részt. A jelmezes szereplők korhű ruhákban idézik meg a régmúlt időket. Délután íjászversenyt és gasztronómiai bemutatót tartanak, valamint tíz táncegyüttes fellépésével szüreti fesztiválra várják az érdeklődőket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik