Belföld

Új nyomdát épít és újabb napilapokat tervez az Axel Springer Magyarországon

Új nyomda épül Kecskeméten, amelyet több mint másfél milliárd forintos beruházással valósít meg az Axel Springer Magyarország Kiadó. A cég igazgatója, Bayer József az Axel Springer érdekeltségébe tartozó Világgazdaságnak nyilatkozott terveikről, többek között arról, hogy új napilapokat is terveznek piacra dobni.

A 2001-ben megvásárolt kecskeméti Szilády Nyomdát 1,7 milliárd forintos beruházással bővíti tulajdonosa, az Axel Springer, amelynek célja a közép- és észak-magyarországi megyei napilapjainak és budapesti napilapjainak itteni nyomása. Ez azt jelenti, hogy a Heves megyei napilapot, továbbá a Világgazdaságot is Kecskeméten nyomják, csakúgy, mint a budapesti lappiacra tervezett új termékeiket is – nyilatkozta Bayer.

Már korábban is Kecskeméten állították elő egyébként a Petőfi Népén kívül a Szolnok, a Békés és a Komárom megyei napilapokat, a Vasárnap Reggel című hetilapot, a Grátisz és a Tempó című lapokat, továbbá tévéújságokat és rejtvénymagazinokat.

Az Axel Springer jelenleg kilenc megyei napilapot, egy országos napilapot, számos hetilapot és szórakoztató és rejtvénymagazint ad ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik