Belföld

Kortárs bolgár filmek az Örökmozgóban

A kortárs bolgár filmgyártás középgenerációjának alkotásait vetítik csütörtöktől egy héten át az Örökmozgó Filmmúzeumban.

A szeptember 17-én záruló filmhéten az eltérő szellemiségű és stílusú filmeknek azonos az üzenete: nem tudsz hova menekülni önmagad elől, tedd varázslatosabbá az életed.

A Bolgár Filmhét programja szerint a nyitó napon és vasárnap vetítik Ljudmil Todorov nagydíjas alkotását, az Emigránsokat.

Pénteken és jövő hét szerdán lesz műsoron Petar Popzlatev filmje, Az utolsó mozi. A pénteki vetítésre az Örökmozgóba várják a rendezőt is.

Szombaton délután játsszák Anri Kulev alkotását: a bolgár animációs film nemzetközi klasszisa a Dinoszaurusz kisasszony című filmjében “varázslatos kombinált képi világot” kínál a közönségnek, gyerekeknek és felnőtteknek.

Aznap, illetve jövő hét kedden mutatják be Nikolaj Volev filmjét, Az ördög tükre című alkotást.

Szombat este nézheti meg a közönség Magardics Halvadzsijan rendezését, A nyereményt.

Vasárnap és hétfőn Tedi Moszkov filmje, a Fehér rapszódia lesz műsoron, s ugyancsak hétfő este vetítik Kosztadin Bonev bolgár-macedón filmjét, A tegnapi ebéd felmelegítése című alkotást.

Jövő hét kedden és a filmhét záró napján, szerdán egy idei gyártású bolgár-német filmet, Ivan Nicsev rendezését, az Utazás Jeruzsálembe című alkotást mutatják be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik