Belföld

Enyhe csökkenésre számítanak az elemzők a tőzsdén

Kisebb negatív korrekciót valószínűsítenek szerdán a budapesti részvénypiacon az MTI által megkérdezett tőzsdei szakértők.

“Az amerikai piacok csökkenéssel zártak kedden, a negatív hangulat elsősorban a technológiai szektorban érezhető, és ez kihathat az európai tőzsdék nyitására.” – mondta Bónis Miklós, az Inter-Európa Bank elemzője. A szakértő úgy véli, a BÉT-en is megtorpanhat az emelkedés, és enyhe korrekcióra van kilátás.

Réczey Zoltán, a Buda-Cash Brókerház elemzője szintén gyengülésre lát nagyobb esélyt, mivel az európai piacokon bizonytalan a hangulat. Ugyanakkor nem tartja kizártnak, hogy a magyar piacon az európai tőzsdéktől függetlenül folyatódik az emelkedés.

A BUX kedden 41,14 pontos emelkedéssel, 9.320,26 ponton zárt, a hétfői záró értékhez képest ez 0,44 százalékos erősödés.

A részvénypiac forgalma továbbra is magas, 11,29 milliárd forint volt. A négy vezető részvény, az OTP kivételével drágult az előző napi záráshoz viszonyítva. A Matáv 1 százalékkal 913, a Mol 2,13 százalékkal 6.230, a Richter 0,73 százalékkal 21.480 forintra erősödött. Az OTP 1,34 százalékkal 2.575 forintra gyengült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik