Belföld

35 százalékkal drágulhat a közlekedés

A fogyasztói árkiegészítésről szóló törvénytervezetet véleményezte a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara. Akár 33-35 százalékos költségnövekedésre is számíthatnak az utasok, ha a mostani törvénytervezeteket elfogadják.

A fogyasztói árkiegészítésről szóló törvénytervezet és az áfa-kulcs átsorolása okozhat ilyen drasztikus árnövekedést, mondta Saslics Elemér, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Ipartagozatának elnöke. A jogszabály-tervezet a legmagasabb kategóriába sorolná át az áfa-kulcsot, ez és az éves tarifaemelés önmagában is 15 százalékos növekedést jelentene. A fogyasztói árkiegészítés változtatása, melyet a megvalósuló utazások után ad az állam, a rászorult társadalmi rétegek kedvezményeinek csökkenéséhez vezethet. Ez átrendezné a közlekedés szerkezetét, hiszen sokan inkább az egyéni közlekedést választanák- tette hozzá Saslics Elemér.

Ajánlott videó

Kedden késő este jelentették be, hogy a tájékoztató idején életbe lépő szabályozás nyomán véget ér a 480 forintos üzemanyag korszaka: a Mol irányárai szerint a 95-ös benzin immár 641 forintba, a dízel pedig 699 forintba kerül.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!