Belföld

A PSZÁF elutasította az IEB új vezérigazgatójának a kinevezését

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) nem engedélyezte az Inter-Európa Bank új vezérigazgatójának kinevezését - a PSZÁF erről szóló határozata a Magyar Tőkepiacban jelent meg pénteken.

Az Inter-Európa Bank augusztus 4-i rendkívüli közgyűlése az igazgatóság tagjává választotta három éves időtartamra Pier Carlo Arenát, aki Ezio Salvait követte volna a vezérigazgatói székben. Utóbbi igazgatósági tagságát és egyben vezérigazgatói munkaviszonyát ugyanez a közgyűlés meegszüntette. Pier Carlo Arena igazgatósági tagságát azonban a felügyelet nem hagyta jóvá. 

Az IEB honlapján közzétett tájékoztatás szerint az elutasítás oka az volt, hogy Pier Carlo Arena iskolai végzettségét egy olyan francia magánintézményben szerezte, amely Magyarországon nem akkreditált.
 
A bank vezetését a tulajdonosok újabb döntéséig, illetve a
döntést szentesítő közgyűlésig Sebők Sándor vezérigazgató-helyettes látja el.

Ajánlott videó

Fél évszázada egy addig nem sokra tartott, huszonnyolc éves bokszoló, Ken Norton úgy elverte Muhammad Alit, hogy a vesztes favoritnak eltört az állkapcsa. A győztes nehézsúlyú mindössze 50 ezer dollárt kasszírozott váratlan diadala után. Aztán még kétszer megmérkőzött Alival, harmadszorra már az 1973. március 31-én kapott pénz harmincszorosáért.