Belföld

Az OTP Ingatlanbefektetési Alap megvette az ÁPV Rt. székházát

Az OTP Ingatlanbefektetési Alap ez év szeptember 1-jei dátummal megkapta az értesítést arról, hogy megnyerte az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. budapesti irodaházának megvételére szóló pályázatot - mondta Tóth Balázs, a társaság vezérigazgatója csütörtökön az MTI-nek.

A vezérigazgató közölte: az ingatlan megvásárlása jelentős mérföldkő az alap működésében, azt is jelzi, hogy a hazai ingatlanalapok súlya a befektetési és ingatlanpiacon tovább erősödik.

A vételárat az érintett felek üzleti titoknak tekintik. Az OTP Ingatlanbefektetési Alap vagyona jelentős mértékben növekedett a tavaly decemberi indulás óta: az induló vagyon közel 4,5 milliárd forint volt, jelenleg pedig több mint 200 százalékos növekedés után mintegy 14 milliárd forintot tesz ki.

Az alapban lévő ingatlanok induláskori összterülete 16 ezer négyzetméter volt, ami mára, az ÁPV Rt. székházának megvásárlásával 37 ezer négyzetméter fölé emelkedett. Az ingatlanokat 90 százalékban bérbe adták. Az ÁPV Rt. székházának megvásárlásával ez az arány tovább javul, ugyanis az ÁPV Rt. hosszú távú bérleti szerződés keretében visszabérli az épületet az OTP Ingatlanbefektetési Alaptól – ismertette Tóth Balázs.

Az alapkezelő további jelentős ingatlan-tranzakciókról folytat tárgyalásokat, ezek jótékony hatással lesznek az ingatlanalap hozamára, az alap versenypozíciójának erősítésére és egyben a megcélzott vezető piaci szerep elérésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik