Belföld

Krynicai fórum – a Mol és Soros alapítványa is díjat kapott

A dél-lengyelországi Krynicában csütörtök délután ünnepélyesen megnyílt a kelet-közép- és kelet-európai országok üzletembereinek, politikusainak és újságíróinak hagyományos, nagyszabású találkozója, az idén 13. alkalommal megrendezett Gazdasági Fórum.

Az idei fórumra 35 országból – köztük Magyarországról – 1300 érdeklődő jelentkezett. Az ünnepélyes megnyitón, majd az azt követő első plenáris ülésen jelen volt Aleksander Kwasniewski lengyel, Stipe Mesic horvát, Borisz Trajkovszki macedón és Ion Iliescu román államfő.

A fórum három napján a résztvevők több plenáris ülésen és több tucatnyi szemináriumon vitatják meg a térség legfontosabb gazdasági, politikai és társadalmi kérdéseit, gondolkodnak az Európai Unió további bővítésének távlatairól. A munkacsoportok témái között a biztonság, a társadalmi igazságosság, a kultúra, az egészségügy kérdései is szerepelnek.

A gyakran lengyel Davosként is emlegetett festői gyógyüdülőhelyen csütörtökön a hagyományoknak megfelelően díjátadási ceremóniát is rendeztek. Az év legjobb kelet-közép-európai vállalata díjat idén a magyar Mol Rt. kapta, a legjobb pénzintézet címét az Ukrán Nemzeti Bank érdemelte ki, az év legjobb nem kormányzati szervezete pedig a Soros-érdekeltséghez tartozó lengyelországi Báthori Alapítvány lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik