Belföld

Az Intel fellendülésben reménykedik

A világ legnagyobb félvezető-gyártója, az Intel újabb megemelt harmadik negyedévi forgalmi előrejelzésével azt a reményt táplálja, hogy három évi lejtmenet után közel az ágazati fellendülés.

Az Intel a harmadik negyedében most 7,6-7,8 milliárd dolláros forgalmat vár. Tíz nappal ezelőtt közzétett előrejelzésében 7,3-7,8 milliárd dolláros adat szerepelt. A Wall Street-i elemzők 7,6 milliárd dolláros forgalmat valószínűsítettek a negyedre. Elemzők az Intel új prognózisát világos jelzésként tekintik arra vonatkozóan, hogy a számítógép- és félvezetőágazat 2003 végén – jövő év elején végre megélénkülhet.


A többi chipgyártó is jobb időkben bízik. A technológiai részvények tavasz óta kedvező hangulatra nagyobb árfolyam-nyereségeket értek el, mint a többi részvények.


Az Intel a prognózis megemelését a számítógép-chipek iránti erős kereslettel magyarázta, mindenekelőtt a feltörekvő piacokon. Ezzel szemben a távközlési termékek iránti kereslet továbbra is gyenge. Az Intel a számítógépkehez használt chipek mellett a távközlési berendezésekhez is kínál memórialapkákat.


Az Intel részvényei New Yorkban 38 centtel 28,60 dollárra erősödtek csütörtökön a New York-i értéktőzsdén, majd zárás után a nem hivatalos kereskedésben tovább emelkedtek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik