Belföld

USA: 6,8 százalékkal nőtt az ipari termelékenység

Az előzetesen kiadott 5,7 százalékos növekedési adattal ellentétben az Egyesült Államokban az idei második negyedévben a termelékenység 6,8 százalékkal növekedett.

Az amerikai munkaügyi minisztérium csütörtökön kiadott jelentése szerint a mezőgazdaságon kívüli tevékenység felülvizsgált termelékenysége a vártnál jobban nőtt: az elemzők előzetesen 6,3-6,4 százalékos felülvizsgált növekedésre számítottak.

Az első negyedévben az amerikai termelékenység 2,1 százalékkal nőtt. Az idei második negyedévi termelékenység a tavalyi második negyedévit 4,1 százalékkal haladta meg.

2003. második negyedévében az egységnyi amerikai munkaköltség 2,8 százalékkal csökkent, előzetesen a washingtoni minisztérium még 2,1 százalékos csökkenést jelzett. A munkaköltség az első negyedében még 2 százalékkal nőtt az Egyesült Államokban.

Az egy év óta legnagyobb arányban növekvő negyedévi amerikai termelékenységet a szakértők elsősorban annak tulajdonítják, hogy termelésük növeléséhez a vállalatok zöme nem vett fel újabb embereket, sőt a munkájukat elvesztők száma 2001 novemberének vége óta tendenciájában növekszik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik