Belföld

Szélerőmű Veszprémben: az önkormányzat is beszáll

A Veszprém megyei Szentkirályszabadja határában lévő mintegy 5 hektáros, korábban a honvédség által használt területen kíván szélerőműparkot építeni a bajai székhelyű, korábban jobbára ingatlanforgalmazással és külkereskedelemmel foglalkozó Lennova Kft. - erősítették meg a Napi Gazdaság információit a helyhatóságnál és a cégnél egyaránt.

A polgármesteri hivatalban elmondták, a cég képviselője néhány nappal ezelőtt egy rendkívüli testületi ülés keretében arról számolt be, hogy a kiszemelt területre 3-15 erőművi blokk telepítését tervezik, egyenként mintegy félmilliárd forintos költséggel.

A teljes program értéke várhatóan meghaladja majd a 10 milliárd forintot. A testületet arról is tájékoztatták, hogy a rotorok átmérőjét 70 méter fesztávolságúra tervezik. A Lennova a beruházást jórészt bankhitelből kívánja finanszírozni, erről már tárgyalások kezdődtek egy pénzintézettel. Az önkormányzat úgy döntött, támogatja a beruházást, ám végleges döntést csak akkor hoznak, ha a cég a település rendelkezésére bocsátja a beruházás teljes tervdokumentációját s beszerzi az építkezéshez szükséges szakhatósági engedélyeket is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik