Belföld

Szélerőmű Veszprémben: az önkormányzat is beszáll

admin

2003. 09. 04. 07:41

A Veszprém megyei Szentkirályszabadja határában lévő mintegy 5 hektáros, korábban a honvédség által használt területen kíván szélerőműparkot építeni a bajai székhelyű, korábban jobbára ingatlanforgalmazással és külkereskedelemmel foglalkozó Lennova Kft. - erősítették meg a Napi Gazdaság információit a helyhatóságnál és a cégnél egyaránt.

A polgármesteri hivatalban elmondták, a cég képviselője néhány nappal ezelőtt egy rendkívüli testületi ülés keretében arról számolt be, hogy a kiszemelt területre 3-15 erőművi blokk telepítését tervezik, egyenként mintegy félmilliárd forintos költséggel.

A teljes program értéke várhatóan meghaladja majd a 10 milliárd forintot. A testületet arról is tájékoztatták, hogy a rotorok átmérőjét 70 méter fesztávolságúra tervezik. A Lennova a beruházást jórészt bankhitelből kívánja finanszírozni, erről már tárgyalások kezdődtek egy pénzintézettel. Az önkormányzat úgy döntött, támogatja a beruházást, ám végleges döntést csak akkor hoznak, ha a cég a település rendelkezésére bocsátja a beruházás teljes tervdokumentációját s beszerzi az építkezéshez szükséges szakhatósági engedélyeket is.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Ebben a percben fordultunk rá az őszre

5603647 03.08.2018 Flowers at the photos of the three Russian journalists killed in the Central African Republic, from right: Orkhan Dzhemal, Kirill Radchenko and Alexander Rastorguyev, outside the Central House of Journalists in Moscow. Ekaterina Chesnokova / Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.