Belföld

K&H: ügyfelek a tanúk padján

A rendőrség tanúként hallgatja ki sorra a K&H Equities ügyfeleit azok után, hogy lezárult a bank és az ügyfelek közötti számlaegyeztetés a múlt héten - tudta meg a Magyar Hírlap Magyar György ügyvédtől, aki szerint ez az általa képviselt kisbefektetőkre is vonatkozik.

A K&H három csoportra osztotta az ügyfeleket, azokra, akiknek egyértelmű szerződései és számlái vannak, őket kifizeti, a második csoportban azok az ügyfelek szerepelnek, akikkel egyeztet, mert jogos követelésüket kiegyenlíti, s végül a harmadik csoportba azokat sorolta, akikkel nem is egyeztet, hanem mindenképpen megvárja a büntetőeljárás végét – véli Magyar György.

Felhatalmazás hiányában az ügyvéd elzárkózott annak megválaszolásától, hogy G. Gábort, a Betonút Rt. a rendőrség által már korábban négyszer tanúként kihallgatott egyik vezérigazgató-helyettesét meggyanúsította-e valamilyen bűncselekmény elkövetésével tegnap a rendőrség. Az ügyvéd érzékeltette: megőrzi azokat az ügyfeleit, akik az első két kategóriába tartoznak, ám nem vállalja az utóbbi kategóriába tartozó ügyfelek jogi képviseletét. Lapunk nem érte el G. Gábort.

“Szó sem volt arról, hogy kérdéseket tettem volna fel Kulcsárnak az ügy szocialista vonatkozásairól” – mondta Tóth András, a polgári titkosszolgálatokat irányító politikai államtitkár, aki cáfolta a Magyar Nemzet szerdai állításait, hogy a K&H álbrókerével, Kulcsár Attilával június 26-án történt találkozóján a botrány “szocialista vonatkozásairól” érdeklődött volna, és az ügyről utóbb Kulcsártól származó írásbeli összefoglalót is kapott volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik