Belföld

A Gateway újabb gyártási munkahelyeket szüntet meg

Költségeit tovább csökkentendő a cég szerdán bejelentette, hogy a PC gyártás és összeszerelés területén újabb munkahelyeket számol fel, és a munkát külső cégekhez telepíti.

A Gateway bezárja a virginiai Hamptomban működő gyártó üzemét, és csökkenti a munkahelyek számát két dél-dakotai üzemében, Noth Sioux Cityben és Sioux Fallsban. A gyártási feladatokat külső cégek, vagy más Gateway üzemek veszik át. Brad Williams, a cég szóvivője elmondta, hogy Hamptonban 450 ember veszti el az állását, a két dél-dakotai üzem esetében azonban egyelőre nincs konkrét szám. A Wall Street Journal szerdai száma 1100 ember elbocsátásáról ír. Sious Fallsban 950 ember dolgozik, a technikai támogatási és a pótalkatrész részlegben, valamint a hívásközpontban, a North Sioux City-beli üzemben 2500 ember foglalkozik gyártással és adminisztrációval.

A lap arról is hírt adott, hogy a Gateway a Celesticával, a Solectronnal és a Winstronnal tárgyal a gyártás átvételéről. Az újabb elbocsátások a cég új termelési modelljét tükrözik, melynek révén 115-130 millió dollárt tudnak évente megtakarítani, ehhez hozzá lehet számítani a korábbi elbocsátásokból származó 400 millió dollárt is – bár ezeket ellensúlyozza az idei negyedik és a jövő évi első negyedévben elszámolandó 120-160 milliós költségteher. A cég ambiciózus stratégiával küzd az újbóli nyereségességért, ennek keretében nyitott a fogyasztói elektronikai, a szerver és a tároló piac felé is, miközben hagyományos piacán agresszívan igyekszik csökkenteni a költségeit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik