Belföld

Az MSZP fideszes simlire gyanakszik a K&H-ügyben

Arató Gergely szerint a Fidesz védelmébe vette a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elnökét. "Áder János a kormány takargatnivalójáról beszél. Úgy tűnik, az ügyben inkább a Fidesz takargat valakit vagy valamit" - mondta a szocialista politikus szerdán az MTI-nek.

Emlékezetett arra, hogy a PSZÁF rendszerét a Fidesz-kormány idején alakították ki, vezetőjét is akkor nevezték ki. A törvény szerint a felügyelet célja a pénzügyi szervezetek ügyfelei érdekeinek védelme, a piaci viszonyok átláthatóságának, a piacokkal szembeni bizalom fenntartása érdekében, a pénzügyi szervezetek és tulajdonosaik joggyakorlásának elősegítése és folyamatos felügyelete.

Arató Gergely feltette a kérdést: vajon Kulcsár Attila ügyében a felügyelet jól látta-e el a feladatát. A szocialista képviselő megismételte az MSZP-frakció korábbi kérdéseit, melyeket a Fideszhez intéztek. “Miért ellenzi a Fidesz, hogy vizsgálat tisztázza a PSZÁF felelősségét Kulcsár Attila ügyében és a felügyeleten belüli feltételezett bűncselekmények esetében?” – kérdezte Arató Gergely.

Választ várnak arra is, összefügg-e “a Szász Károlynak nyújtott védelem azzal, hogy a Fidesz másik védence, a legfőbb ügyész megakadályozza: a rendőrség további gyanúsítottakat nevezzen meg a brókerügyben”. Hozzátette, ezzel kapcsolatosan kíváncsiak arra is, kinek ígért politikai védelmet a Fidesz, és milyen ellenszolgáltatást vár ezért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik