Belföld

Még idén megkapják a jövedelempótlékot a kismamák

A jogosult kismamák még idén, egy összegben, adómentesen és a Legfelsőbb Bíróság döntésének megfelelően kapják meg a nekik járó, elmaradt jövedelempótlékot - közölte a kormányszóvivő a kabinet szerdai ülését követő sajtótájékoztatón Budapesten.

Ez annak alapján történhet meg, hogy a kormány elfogadta a jövedelempótlék adó- és köztehermentességéről szóló javaslatot, amelyet a parlament ősszel tárgyal majd – mondta Gál J. Zoltán. Emlékeztetett arra, hogy a jövedelempótlékra – amelyet kérelem nélkül folyósítanak majd – az jogosult, aki 2000. január 1-je és 2002. március 7-e között volt gyesen.

Az intézkedés körülbelül 250 ezer kismamát érint, a jövedelempótlék többletigénye valamivel több mint 33 milliárd forint. A kormányszóvivő tájékoztatása szerint a jövedelempótlék kifizetéséhez nincs szükség külön kérelemre.

Igénybejelentést kizárólag azoknak kell tenniük, akik az év végéig valamilyen okból nem kapják meg a jövedelempótlékot, illetve azoknak, akik esetében a jogosultság hivatalból nem állapítható meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik