Belföld

Az ÁB-Aegon a kárkifizetéseken növelte nyereségét (bővített)

2003 első félévében az ÁB-Aegon Biztosító 9,51 milliárd forintos adózás előtti eredményt ért el, 22 százalékkal többet mint a 2002 hasonló időszakában elért 7,81 milliárd forintot - jelentette be Kepecs Gábor, az ÁB-Aegon Biztosító vezérigazgatója. Ugyanebben az időszakban a biztosító díjbevételei 9 százalékkal, 30 milliárd forintra növekedtek. A kárkifizetések azonban 20 százalékkal elmaradtak az egy évvel korábbi 251 milliárd forinttól: az idei első félévben 201,4 milliárd forintot adott ki a károkra a biztosító.

“Az ÁB-Aegon Biztosító az elmúlt évtized legsikeresebb félévét zárta, amit bizonyít az is, hogy az adózás előtti nyereségünk megközelítette a 10 milliárd forintot” – mondta a vezérigazgató. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a társaság által kezelt vagyon július végén 336 milliárd forint volt, 24 százalékkal több mint egy évvel korábban.

A vezérigazgató elmondta, hogy az elmúlt három évben nominálisan is csökkentek költségeik, és az ÁB-Aegon Biztosító mintegy 10-15 százalékkal alacsonyabb költséggel dolgozik, mint a versenytársaik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik