Belföld

Megszakadt a koalíciós együttműködés a VI. kerületben

Megdöbbentő módon, indoklás nélkül vonta meg az SZDSZ által delegált alpolgármester hatásköreit Verók István, terézvárosi polgármester - közölte a szabad demokraták kerületi szervezete az MTI-vel vasárnap.

Verók István azt követően vonta meg Rabin László SZDSZ-es alpolgármester valamennyi hatáskörét, miután a képviselő-testület csütörtökről péntekre virradó ülésén a Terézvárosi Vagyonkezelő Rt.-nél folytatott vizsgálattal összefüggésben a szabad demokraták együtt szavaztak az ellenzékkel az MSZP ellenében.

“A polgármester így torolja meg, hogy az alpolgármester és az SZDSZ következetesen ragaszkodik a kerületben történt MSZP-s sikkasztás körülményeinek kivizsgáláshoz” – olvasható a VI. kerületi SZDSZ közleményében. Az SZDSZ ügyvivői testülete és frakciója kijelenti: egyetértenek a büntetőfeljelentést elsőként megtevő Reményi János, a Terézvárosi Vagyonkezelő Rt. igazgatósága volt elnökének minden korábbi intézkedésével.

Mint írják, az MSZP-delegáltak által – minden indoklás nélkül – leváltott volt elnök megpróbálta feltárni a részvénytársaságnál történt sikkasztás körülményeit. “Az MSZP pontosan ezért próbálja besározni” – teszik hozzá, megjegyezve: a felelősség áthárítására fordított energiát a kerület javára, “élhetőbbé tételére”, nem utolsó sorban a terézvárosiak 120 milliójának visszaszerezésére kellene fordítani.

Álláspontjuk szerint a két párt által kötött koalíciós szerződés életben van, azt arra illetéktelenek felelőtlenül nem mondhatják fel. Ezzel arra utalnak, hogy Verók István korábban azt mondta: megszakadt a koalíciós együttműködés a VI. kerületet irányító MSZP és SZDSZ között a Terézvárosi Vagyonkezelő Rt.-nél történt 120 millió forint eltűnésével összefüggésben.

A helyi SZDSZ-frakció közölte: nem tudják értelmezni Verók István megnyilvánulásait, napok óta várják az MSZP hivatalos állásfoglalását. “Az SZDSZ frakció folytatni szeretné a munkáját, akár koalícióban, akár anélkül” – álla a szabad demokraták közleményében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik