Belföld

Meghalt Charles Bronson

81 éves korában elhunyt Charles Bronson, amerikai színész. A "keményfiú" szerepkörben világhírűvé vált sztár tüdőgyulladásban halt meg szombaton, a Cedars-Sinai Orvosi Központban, Los Angelesben. A sztár hat gyermeket és két unokát hagyott maga után.

A híres színész Charles Buchinski néven született 1921-ben, Pennsylvaniában, egy litván bevándorló családban. Bronson pályafutásakezdetén szénbányákban dolgozott, akárcsak többi családtagja. A második világháborúban teljesített katonai szolgálata után beiratkozott egy kaliforniai színiiskolába.

A piszkos tizenkettő című filmmel és más hasonló alkotásokkal az akciófilmek, illetve a háborús filmek nagy sztárja lett, Clint Eastwooddal és Steve McQueennel együtt.

1967-68-ban egy olasz spagetti-westernben, Sergio Leone “Volt egyszer egy vadnyugat”-jában is játszott. Európában is csakhamar beskatulyázták: a franciák “le sacre monstre” (szent szörnyeteg), az olaszok Il Brutto néven emlegették – idézi fel a BBC.

1971-ben megkapta a Golden Globe-díjat, mint a világ legnépszerűbb színésze. A hetvenes években a Bosszúvágy című filmekkel érte el sikereinek csúcspontját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik