Belföld

Medgyessy: az ellenzéknek abba kell hagynia a mocskolódást

Az embereknek a szavukért vállalniuk kell a felelősséget, az ellenzéknek abba kell hagynia azt a mocskolódást, ami hosszú hónapok óta folyik - közölte Medgyessy Péter miniszterelnök a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorának adott interjújában hétfőn reggel.

A kormányfő szerint az ellenzék a K&H brókercégénél kialakult botránnyal és az egykori Inter-Európa Bank-elnökségével összefüggésben “folyamatos csúsztatásokkal él, és amikor kiderül, hogy hazugság volt, amit mondtak, akkor azt mondják: jó, beszéljünk másról”.

Medgyessy Péter beszámolt arról, hogy két éve mondott le az Inter-Európa Bank élén betöltött posztjáról, de ezt a cégbíróságon sokáig tartó eljárás miatt csak tavaly jegyezték be.

Közlése szerint a pénzmosás-gyanús tranzakciók csak “pici része” történhetett a bankelnöksége idején, s ezeket az eseteket egyébként jelentették a rendőrségnek is.

A kormányfő közölte: csak enyhítő körülmény, hogy a bankfelügyelet elnöke azt mondja, ők tárták fel a K&H brókercégénél történt visszaéléseket. “Ez nem válasz arra, ha a bankfelügyelet nem végezte el a dolgát” – jegyezte meg Medgyessy Péter.

Az interjút készítő újságíró felvetésére, miszerint a szervezet bizonyos mértékben független intézmény, a kormányfő úgy fogalmazott: a bankfelügyelet működése nem független a társadalomtól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik