Belföld

Lendvai Ildikó válasza Orbán Viktornak

Az MSZP felkéri Orbán Viktort, a Fidesz elnökét, hogy "győzze meg párttársait: ne kerüljenek nap mint nap ellentmondásba a beszédeiben meghirdetett gazdasági célokkal" - fogalmaz Lendvai Ildikó az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében.

Az MSZP parlamenti frakcióvezetője közlésében emlékeztet arra: Orbán Viktor beregdaróci beszédében óvott attól, hogy a gazdaság felbillenjen, “akár egy találatot kapott repülőgép”.

“Ha ezt komolyan gondolja, fel kell szólítania párttársait, ne lőjenek többé a repülőre, ne veszélyeztessék felelőtlen követeléseikkel a gazdaság egyensúlyát” – fogalmaz az MSZP-s politikus, hozzátéve: az ellenzéki képviselők az elmúlt időszakban 1500 milliárd forint többletkiadást követeltek a legkülönbözőbb célokra.

Ezek közé sorolta az olimpiai rendezvényeket, az aszálykárok enyhítését, a kismamapótlékok kifizetését és az önkormányzatok támogatását.

“Csupa szép cél, de teljesítésükhöz az kellene, hogy minden magyar állampolgár a csecsemőktől az aggastyánokig eddigi adóján felül még fejenként 150 ezer forintot (vagyis egy négytagú család 600 ezer forintot) fizessen be az államkasszába” – áll Lendvai Ildikó közleményében.

Mint írja, éppen ez veszélyeztetné az Orbán Viktor által is vallott célokat: a gazdaság fejlesztését, a munkavállalók megfelelő életszínvonalát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik