Belföld

Az IBM a világelső a szervergyártásban – megelőzték a HP-t

Az International Data Corporation (IDC) most közreadott jelentése 30,4 százalékos piaci részesedésével az IBM lett a világ elsőszámú szervergyártója.

Az IDC adatai szerint az IBM a szervergyártásából származó bevételek terén minden fontosabb piaci szegmensben növelte részesedését az előző év azonos negyedévéhez viszonyítva.

Az IBM az összes szervergyártási bevételt illetően 2,7 százalékponttal növelte világpiaci részesedését az előző év azonos időszakához képest, míg ez a növekedés a negyedévek közötti összehasonlításban eléri az 5 százalékpontot. Az IBM mindkét mutatóval jelentősen megelőzi a piac többi szereplőjét.

A UNIX szerverek terén az IBM világpiaci részesedése a második negyedévben 5,2 százalékponttal emelkedett az előző év ugyanezen időszakához viszonyítva, míg bevételei 20,4 százalékkal nőttek.

Az Intel szerverek terén az IBM világpiaci részesedése 1,8 százalékponttal emelkedett az előző évhez képest, bevételei pedig 23,3 százalékkal nőttek – és ezzel messze megelőzi a Dell-t és a HP-t.

A Linux szerverek terén az IBM 1,6 százalékkal növelte részesedését, a HP és a Dell pedig veszített abból. Az IBM bevételei a linuxos szerverpiacon 51,8 százalékkal nőttek az előző évhez képest.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik