Belföld

Jövőre jöhetnek a hatékonnyabb traffipaxok

Kevés traffipax-szal rendelkezik a magyar rendőrség ahhoz, hogy teljesen lefedje az ország úthálózatát. Az autópályákon azonban akár már jövőre egy új sebességmérő figyelheti a gyorshajtókat - írja a Népszava.

A régi készülékek között ráadásul sok az olyan darab, melyek gyakran meghibásodnak, így az újabb beszerzéseket még meg kell előznie a rosszul működő traffipaxok cseréjének.

Akár már jövőre megjelenhetnek az autópályákon azok az új rendszerű sebességmérő készülékek, melyek beszerzéséről jelenleg tárgyal a rendőrség – közölte Pausz Ferenc alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Országos Baleset-megelőzési Bizottságának ügyvezető elnöke.

Az Ausztriából származó “dobozos” sebességmérők egy része csupán ijesztgeti az autósokat, mert a dobozok némelyikében van, némelyikében pedig nincs traffipax, így az utazók nem tudják, hol kellene lassítaniuk. Pausz Ferenc hozzátette: a rendőrség szakmailag támogatja a legkorábban jövőre megvalósulható rendszer beszerzését, ám anyagi szempontok még gátat vethetnek a tervnek, melyet az autópályák kezelőivel közösen szeretne megoldani a hatóság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik