Belföld

Vegyesek a várakozások a csütörtöki tőzsdenap előtt

Az elmúlt időszak erőteljes emelkedése következtében enyhe csökkenésre számítanak csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén az MTI által megkérdezett szakértők, ugyanakkor elképzelhetőnek tartják, hogy a lendület tovább tart, és ez erősítheti az indexet. A BUX csütörtökön 16,4 pontos növekedéssel 8839 ponton nyitott.

Czipó György, az ING Bank üzletkötője szerint nagyon nehéz megmondani, hogy hogyan alakul a kereskedés, mivel racionálisan negatív korrekcióra számítanak, azonban az elmúlt időszakban bekövetkezett erősödés lendülete akár tovább emelheti az indexet.

Véleménye szerint csütörtökön 6-8 milliárdos forgalom várható a BÉT-en. Herkules Zoltán, a Postabank üzletkötője szerint +/- 1 százalék körül változik az index. Hozzátette: a kereskedés emelkedéssel zárul. Mint mondta, nagy az érdeklődés a Mol, a Matáv és a Richter papírjai iránt.

Az üzletkötő szerint az elmúlt időszakban tapasztalt erőteljes külföldi érdeklődés hatására a magyar befektetők is felélénkültek. Herkules Zoltán 6-7 milliárd forintos forgalomra számít csütörtökön.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik