Belföld

K&H-ügy: őrizetbe vettek egy szíriai férfit

Pénzmosás bűntett elkövetésének alapos gyanúja miatt elfogott, gyanúsítottként kihallgatott és őrizetbe vett egy szíriai állampolgárt a rendőrség - mondta el Garamvölgyi László ezredes csütörtökön az MTI-nek.

A K and H Equities-nél az elmúlt években történtek miatt Kulcsár Attila ellen indult büntetőügyben hallgattuk ki E. A. H. szíriai állampolgárt – tette hozzá az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs igazgatóságának vezetője. Beszámolt arról, hogy kezdeményezték a férfi előzetes letartóztatásba helyezését a Fővárosi Főügyészségnél.
Szintén pénzmosás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a nyomozó hatóság szerdán körözést rendelt el, majd a Fővárosi Főügyészség ügyészi elfogatóparancsot adott ki a külföldön tartózkodó M. A. ugyancsak szíriai állampolgárral szemben.

Az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságának (SZBEI) pénzmosás elleni osztályának vezetője keddi sajtótájékoztatóján beszámolt arról: a jelenlegi ismeretek szerint körülbelül 10 milliárd forintot sikkasztott el Kulcsár Attila társaival. Ebből 6 milliárd forint két szír állampolgárhoz került, akik készpénzben vették fel az összeget két év alatt, általában 10-100 millió forint volt az egyszeri tranzakciók összege – mondta kedden Molnár Csaba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik