Belföld

Régiónkban bővít a Baumax

Közép-Európa erőteljes fogyasztásnövekedésére számítva erősíti régiós jelenlétét a Baumax csoport, különösen azért, mert hazájában, Ausztriában a piac már telített - számol be a Világgazdaság. A Magyarországon hálózatbővítésben kissé lemaradt cég lendületes expanziót tervez a közeljövőben.

Erőteljes hálózatbővítésre készül a Baumax – jelentette be tegnap Harald Mörtenhummer, a Baumax Magyarország Rt. vezérigazgatója a 13. áruház megnyitása alkalmából.

A 11 ezer négyzetméter eladóterű újpesti egységgel 700-ra nőtt a tavalyi 21,58 milliárd forintos bruttó árbevételét az idén 18 százalékkal növelő cég alkalmazotti létszáma. Óbudán már megkezdődtek a 14. Baumax-áruház építésének előkészületei. Kecskeméten a Halasi úton – a volt kádgyár területén – tervezik következő egységének építését, a nyitás jövő májusban várható.

A három új komplexum beruházási költsége meghaladja az 5,4 milliárd forintot. A fentiekkel együtt 2006 végéig 20 magyar áruháza lesz az osztrák barkácsláncnak, de a végső cél a 25 tagú hálózat elérése.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik