Belföld

Stabil árak, enyhe forgalom a BÉT-en

Stabil árakat és mérsékelt forgalmat várnak kedden a Budapesti Értéktőzsdén az MTI által megkérdezett elemzők. Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 11,44 pontos csökkenéssel, 8.749,40 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékhez képest ez 0,13 százalékos gyengülés.

Makray Péter, az Erste Bank Befektetési Magyarország Rt. elemzője szerint sem belföldi, sem külföldi jelentősebb piaci hírek nem láttak napvilágot, ezért a BUX-index legfeljebb +/- 0,5 százalékon belül mozog.


A bróker a hétfőinél nagyobb, 6-7 milliárd forintos forgalmat vár, mert a hétfőn zárva tartott londoni tőzsde keddi megnyitásával a befektetők a magyar piacon is aktívabbak lesznek. Sarkadi Szabó Kornél, a Raiffeisen Értékpapír és Befektetési Rt. elemzője elmondta: a BÉT-re hatással lesz délelőtt a német bizalmi index, majd délután az Amerikai Egyesült Államokban közétett makroadatok.


A Mol árfolyamánál nem vár különösebb hatást amiatt, hogy a cég szerb Beopetrol olajtermék-forgalmazó vállalatra tett ajánlata hétfőn második lett az orosz Lukoil-é mögött. “Az OTP-nél lehet kisebb korrekció a napvilágot látott pénzmosási hírek miatt, ám nagyobb árfolyamesés nem” – vélekedett.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik