Belföld

Munkagép okozta a zárlatot a BKV-nál

Augusztus 26-án reggel a Nagymező utca és Király utca kereszteződésében egy munkagép zárlatot okozott, aminek következtében a BKV több vonala is megbénult. Az érintett vonalakon délre helyreállt a rend - áll a társaság közleményében.

A zárlat következtében a BKV Rt. Kertész utcai elektromos áramátalakítójának védelmi rendszere működésbe lépett, ezért az energia betáplálás részben vagy teljes hosszban megszűnt az alábbi vonalakon: a 4-6-os villamos teljes hosszában, a 47-es 49-es villamos a Szt. Gellért tér és a Deák tér között, a kisföldalattin a Vörösmarty tér és az Oktogon között, a 70-es és 78-as trolin a Lövölde tér és a Kossuth tér között valamint a 74-es és a 83 trolibuszon a vonal teljes hosszán. E vonalakon és vonalszakaszokon a villamosok és trolibuszok forgalma leállt.

A zárlat után sem automatikusan sem kézi erővel nem volt lehetséges a visszakapcsolás a gépházban. 8 óra 26 percre a BKV Rt. áramellátási szakembereinek sikerült más áramátalakítókból biztosítaniuk az érintett vonalak energiatáplálását, s ezzel helyreállt a forgalom az érintett vonalakon.

Az üzemzavar részletes kivizsgálása megkezdődött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik