Belföld

Medgyessy Péter gratulációja Boross Péternek

"Kérem, fogadja szívből jövő szerencsekívánataimat hetvenötödik születésnapja alkalmából!" - kezdi gratulációját a jelenlegi miniszterelnök, aki abból az alkalomból írt levelet Boross Péternek, hogy a volt kormányfő augusztus 27-én tölti be 75. életévét.

“Az Ön életpályája példa lehet minden nemzetben és haladásban gondolkodó ifjú vagy gyakorló politikus számára. Az Ön közéleti szerepvállalása nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a rendszerváltozás után folytatódhassék hazánkban a magyar politikai kultúra egyik legértékesebb hagyománya, a mérsékelt konzervatív politizálás” – folytatódik Medgyessy írása, amelyet Boross Péternek címzett.

“Az Antall-kormány belügyminisztereként Ön részese volt a demokratikus jogállami intézményrendszer kiépítésének. Miniszterelnöksége idején, – Antall József, a harmadik köztársaság első szabadon választott miniszterelnökének szellemében – tovább vezette fiatal köztársaságunkat azon az úton, amely a sikeres, boldog és gyarapodó Magyarországhoz vezet. Örökre beírta magát a történelemkönyvekbe azzal, hogy miniszterelnökként kérte tagfelvételünket az Európai Unióba.

Örömmel tölt el, hogy a mai napig aktív szereplője maradt politikai életünknek. Higgadt hangvételével, konszenzuskeresésével, a politikai oldalak közötti értelmes és érdemi párbeszéd fenntartásával megmutatja megosztott közéletünkben, hogyan lehet, és hogyan kell európai módon politizálni. Ön felismerte – és e felismerést politikai hitvallása alapjává tette –, hogy nemzetünk csak akkor lehet sikeres az európai népek versenyében, ha az alapkérdésekben nemzeti közmegegyezés alakul ki.

Elismerésre méltónak tartom azt a több mint egy évtizedes munkát, amellyel a mai napig segíti 1956 örökségének ápolását. Őszintén remélem, hogy abban a hatalmas munkában, amelyet az 1956-os forradalom és szabadságharc ötvenedik évfordulójának méltó, nemzeti egységben történő megünnepléséért végzünk, számíthatunk az Ön pótolhatatlan segítségére, támogatására is.

Életpályájához további sikereket, eredményeket és jó egészséget kívánok!” – zárja levelét Medgyessy Péter.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik