Belföld

Már szeptemberben megkapják a diákot a diákok

A diákigazolvány igénylését tartalmazó új jogszabály és eljárási rend eredményeképpen a köz- és felsőoktatásban tanuló, az idén beiratkozó diákok már szeptember elején megkapják új diákigazolványukat - tájékoztatta az Oktatási Minisztérium (OM) az MTI-t kedden.

A tavasszal bevezetett rendszer segítségével a közoktatási intézményekbe a hibátlanul kitöltött és határidőben beérkezett, valamint az azóta feldolgozott igénylésekkel együtt összesen 164 ezer igazolvány postázása kezdődik meg augusztus utolsó hetében – áll a közleményben.

A Diákigazolvány Ügyfélszolgálat adatai alapján 3760 közoktatási intézményből idén májustól folyamatosan, összesen 205163 igénylés érkezett, melyből a július 10-ei beküldési határidőre közel 187 ezer, határidő után több mint 18 ezer igénylést regisztráltak az ügyfélszolgálaton.

A beérkezett igénylések egy része adathiba miatt feldolgozhatatlan, amiről az iskolák vagy a diákigazolvány igénylői értesítést kaptak augusztus folyamán. Az igénylések több mint 10 százalékánál az igénylőlapot hiányosan töltötték ki.


 

Ajánlott videó

Fél évszázada egy addig nem sokra tartott, huszonnyolc éves bokszoló, Ken Norton úgy elverte Muhammad Alit, hogy a vesztes favoritnak eltört az állkapcsa. A győztes nehézsúlyú mindössze 50 ezer dollárt kasszírozott váratlan diadala után. Aztán még kétszer megmérkőzött Alival, harmadszorra már az 1973. március 31-én kapott pénz harmincszorosáért.