Belföld

Már szeptemberben megkapják a diákot a diákok

A diákigazolvány igénylését tartalmazó új jogszabály és eljárási rend eredményeképpen a köz- és felsőoktatásban tanuló, az idén beiratkozó diákok már szeptember elején megkapják új diákigazolványukat - tájékoztatta az Oktatási Minisztérium (OM) az MTI-t kedden.

A tavasszal bevezetett rendszer segítségével a közoktatási intézményekbe a hibátlanul kitöltött és határidőben beérkezett, valamint az azóta feldolgozott igénylésekkel együtt összesen 164 ezer igazolvány postázása kezdődik meg augusztus utolsó hetében – áll a közleményben.

A Diákigazolvány Ügyfélszolgálat adatai alapján 3760 közoktatási intézményből idén májustól folyamatosan, összesen 205163 igénylés érkezett, melyből a július 10-ei beküldési határidőre közel 187 ezer, határidő után több mint 18 ezer igénylést regisztráltak az ügyfélszolgálaton.

A beérkezett igénylések egy része adathiba miatt feldolgozhatatlan, amiről az iskolák vagy a diákigazolvány igénylői értesítést kaptak augusztus folyamán. Az igénylések több mint 10 százalékánál az igénylőlapot hiányosan töltötték ki.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik