Belföld

Százmilliárd dollárt akar az amerikai áramgazdaság

Az amerikai áramgazdaság mintegy 100 milliárd dollárt próbál befektetőktől, a szövetségi államok kormányaitól és a fogyasztóktól az amerikai áramhálózat fejlesztésére összegyűjteni.

Az Egyesült Államok áramhálózatát a 21. század technológiájával kell fölszerelni, mert a toldozás-foldozás csak további áramkimaradásokat okozhat – mondta a Wall Street Journal hétfői vonali kiadásában Kurt E. Yeager, az EPRI áramkutató intézet elnöke. Kijelentette, hogy a lehetőségekhez képest nagy koalíciót akarnak létrehozni, amelyhez több mint ezer cég tartoznék.

Az amerikai áramgazdaság az augusztus közepi, megrázó hatású áramszünet kapcsán került az érdeklődés középpontjába. Az áramszünet helyi idő szerint augusztus 14-én, csütörtök délután négy órakor kezdődött az Egyesült Államok északkeleti és Kanada délkeleti részén. Becslések szerint 50 millió ember maradt áram nélkül. Az áramszolgáltatás csak huszonkilenc órával később állt helyre teljesen: ez volt az Egyesült Államok történetének legnagyobb áramkimaradása.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik