Belföld

Nem lesz Forma-1 2006 után?

A tavalyihoz hasonló nézőszám, magyar induló a mezőnyben, bizonytalanság a 2006-os időszakot illetően – olvasható a Világgazdaságban az idei Forma–1-es hét vége rövid mérlege.

Nincs miért aggódni a Hungaroring jövőjét illetően – mond-ta a Világgazdaságnak Bernie Ecclestone. A Forma–1-et irányító üzletember vasárnap rövid megbeszélést folytatott Medgyessy Péter miniszterelnökkel és Gyurcsány Ferenc sportminiszterrel, ám ezt követően a politikusok sem tudtak konkrétumot mondani arra nézve, mikor, milyen megállapodás jöhet létre a magyar futam megrendezését garantáló 2006-ig érvényes szerződés lejárta utáni időszakra.

Három hazai futamból kettőn külön gondot okozhat az is, hogy 2005-ben már életbe lép a dohányreklámok teljes tilalma az Európai Unióban, így a szerződés szerinti utolsó két évben a Hungaroringen sem lehetnek cigarettahirdetések. Keressük a megoldást – mondta lapunknak a sportminiszter.

A bizonytalanság nemcsak a magyar futamok, hanem a Forma–1 egészének sorsa kapcsán is érezhető: a dohányipari támogatók kényszerű visszavonulását Ecclestone többször is azzal kívánta megakadályozni, hogy megfenyegette az EU-t, elviszi Európából a versenyeket.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik