Belföld

Újabb százmilliók az EUKK-nak

A Népszabadság információi szerint az Európai Unió Kommunikációs Közalapítvány (EUKK) az idei évre 550 milliót, a jövő évre pedig 1,3 milliárd forintot kér a kormánytól programjai végrehajtására.

Úgy tudjuk, a múlt heti kormányülésen a kabinet rábólintott a közalapítvány – még a nyár elején elkészített – munkatervére, a több mint félmilliárdos működési költséget azonban még nem hagyták jóvá; az előzetes tervek szerint ez a jövő heti kormányülésen dől el.

“Terveink szerint a közalapítvány 2008–2009-ig, az euró magyarországi bevezetéséig működne” – nyilatkozta a Népszabadságnak Suba János az EUKK ügyvezető titkára, aki nem kívánta sem megerősíteni, sem cáfolni az alapítvány büdzséjére vonatkozó információkat.

Az uniós pénz bevezetését hasonló kampánnyal készítenénk elő, mint az áprilisi népszavazást. Addig azonban, kevésbé látványos, „ügyfélszolgálati típusú” tevékenységet kívánunk folytatni – fejtette ki Suba. Hozzátette, szeretnék továbbfejleszteni a 181-es számon hívható telefonos központot, a közalapítvány honlapját (www.eukk.hu), valamint az ország területén ügyfélszolgálati hálózatot kívánnak működtetni.

Suba közölte, 2003. május végéig 2,7 milliárdból összesen 2,3 milliárdot kötöttek el. A fennmaradó 400 millió forintból fedezik működésük költségeit, valamint előkészítik az ügyfélszolgálati rendszer továbbfejlesztésének munkálatait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik