Belföld

Új piacra lép a Gateway

Miután úgy ítélte, hogy a Dell és a HP nem ügyel kellőképpen a kis és közepes cégek tárolási igényeire, a Gateway kedden megteszi első lépését a tároló piac felé.

A cég a Gateway 850 SCSI JBOD és a 820 LTO Autoloader modellt szánja a kis és közepes cégeknek, e két 2U méretű terméket kifejezetten a kis méretre és az alacsony árra figyelve fejlesztették ki, mondja Scott Weinbrandt, a Gateway rendszer és hálózati divíziójának ügyvezető igazgatója. A két termék azt a két új állványos kiszolgálót egészíti ki, melyekkel a cég áprilisban jelent meg a piacon, és melyeket az Intellel közösen fejlesztettek ki ugyanennek a felhasználói szegmensnek az igényeit szem előtt tartva.

A Gateway 850 egy generikus lemezekből álló tártömb, maximum 12 működés közben cserélhető Ultra 320-as SCSI merevlemezzel, amelyek 1,7 terabájt adatot képesek együtt tárolni. A tömb iSCSI lemezeket is használni tud, ha majd kaphatók lesznek. A Gateway 820 kapacitása 100 gigabájt, és nyolc szalagkazetta befogadására képes. Az alapkonfiguráció ára 5800 dollár. Az IDC elemzője, Brad Nisbet úgy véli, a lépés azért jó a Gateway részéről, mert nem markolt többet, mint amennyit meg tud fogni – azt pedig kifejezetten ügyes elgondolásnak találta, hogy a cég ugyanannak a szegmensnek kínál kiszolgálót és tárolót is.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik