Belföld

Kitüntetések a Pénzügyminisztérium dolgozóinak

László Csaba pénzügyminiszter a nemzeti ünnep alkalmából a Magyar Köztársaság Arany Érdemkereszt kitüntetését adta át Dr. Bíró Imre, Dr. Frecska Sándor és Dr. Kiss István nyugalmazott köztisztviselőknek a köz szolgálatában végzett, több évtizedes munkájuk elismeréséül.

A három kitüntetett összesen 160 évet dolgozott le a Pénzügyminisztériumban.

Dr. Bíró Imre a Pénzügyminisztérium legrégebbi és legidősebb dolgozója. 1944-től pénzügyminisztériumi tisztviselő, azóta díjnok, számfejtő, előadó és főelőadó beosztásokban 39 pénzügyminiszternek dolgozott. 1980-ban vonult nyugdíjba csoportvezetőként, azóta megbízási szerződéssel segíti kollegái munkáját. A PM legrégebbi és legidősebb dolgozója. Főbb szakterületei: stratégiai ügyek, kárpótlás, államközi vagyonjogi megállapodások, régi értékpapírokkal és biztosításokkal kapcsolatos igények.

Dr. Frecska Sándor közel 60 évet dolgozott a Pénzügyminisztériumban. Kimagasló munkát végzett a költségvetési tervezés és beszámolás területén, valamint a nemzetközi pénzügyi intézmények hiteleihez kapcsolódó költségvetési elszámolások fejlesztésében.

Dr. Kiss István 1963 áprilisában kezdett a Pénzügyminisztérium Nemzetközi pénzügyek főosztályán, ahonnan 1989-ben ment nyugdíjba. Azóta megbízással dolgozik ugyanezen a főosztályon. Részt vett Magyarország vagyonjogi tárgyalásain, megállapodások kidolgozásában, konkrét devizaügyek ügyintézésében. Magyarország nyitottabbá válásakor részt vett a kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezmények és a beruházás-védelmi megállapodások tárgyalásain, továbbá a nemzetközi szerződések előkészítésében, tárgyalásain.

Ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.